Spring naar inhoud

Gezworen vrienden: april 2014

Trouwe volgers van mijn Facebook of Twitter hadden het natuurlijk al lang gezien. Mijn nieuwe thriller ligt in april 2014 in de boekwinkels. En is dan uiteraard ook bij alle webshops te bestellen. De titel is gewijzigd. In plaats van nog een bloederige titel is het een meer vriendelijke titel geworden: Gezworen vrienden. Hoewel, vriendelijk. Als je het omslag erbij ziet, is het wel duidelijk dat het hier om een spannend boek gaat.

Voor het zover is, moet er nog wel wat gebeuren. Zo wordt het boek op dit moment regel voor regel doorgenomen door een ‘persklaarmaker’. Daarna komt het manuscript weer terug naar mij, zodat ik de benodigde correcties door kan voeren. Een lang traject, maar begin april 2014 moet je mijn nieuwste thriller dan kunnen lezen. Zowel als papieren boek, als in elektronische vorm!

Edward Hendriks - Gezworen vrienden

De omschrijving van het boek luidt als volgt:

1988. Vier scoutingvrienden beloven elkaar hun eeuwige trouw met hun bloed. Als een van hen in de problemen komt, zullen de anderen voor hem zijn. Dan gebeurt er tijdens een zomerkamp een gruwelijk ongeluk.

2013. Eén van de vrienden, Sander Thijssen, heeft een goede baan als chief financial officer van een kleine bank op overnamepad. Als hij op het punt staat de belangrijkste zakelijke beslissing van zijn leven te nemen, krijgt hij een verontrustend telefoontje. Hij ziet zich genoodzaakt de confrontatie met het verleden aan te gaan. Staan zijn vrienden van toen nog steeds voor hem klaar? Was het ongeluk van 25 jaar terug wel een ongeluk? En hoe ver gaat Sander om zijn carrière, zijn gezin en zijn eigen leven te redden?

‘Gezworen vrienden’ is een thriller die zich grotendeels afspeelt in de Veluwse bossen. Iedereen die ooit bij de scouting heeft gezeten en iedereen die heeft genoten van ‘Tour of Duty’ zal zich kunnen herkennen in dit boek. Al was het maar om de onvergetelijke muziek van The Rolling Stones, The Byrds en The Animals.

Gepubliceerd inGezworen vrienden
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.