Spring naar inhoud

Hoe is het nu met… Cappuccino na elven?

Ik word inmiddels regelmatig aangesproken door bekende aandeelhouders: ‘Hoe staat het nu met je boek?’ en ‘Wanneer komt het nu uit?’

Volkomen terecht dat ze dat vragen, want ze (misschien jij ook wel) hebben tenslotte een belang bij een succesvolle lancering en verkoop van het boek. Daarom is het nu wel weer eens tijd voor een update. Sinds de laatste heb ik niet stilgezeten. Er zijn bijna 50.000 woorden aan het manuscript toegevoegd, dat nu in de eerste versie zijn voltooiing nadert. Hoewel het manuscript de 100.000 woorden inmiddels dicht is genaderd, heb ik het einde nog niet geschreven. De laatste tijd ben ik erg druk geweest met betaalde projecten, waardoor ‘Cappuccino’ een beetje stil heeft gelegen.

Toch ben ik gisteren naar het hoofdkantoor van TenPages in Amsterdam afgereisd, om het verhaal zoals het er nu ligt met de uitgeefmanager te bespreken. We hebben zo’n 2,5 uur over het manuscript gepraat en het in feite pagina voor pagina doorgenomen. Ik was blij dat TenPages het een ‘spannend en vlot geschreven’ manuscript vindt en heel benieuwd was hoe het afloopt. Er waren ook wel wat aanmerkingen, die vooral met de tijdlijn te maken hebben. In de eerste versie (die ik in verschillende korte sessies heb geschreven) sluiten nog niet alle gebeurtenissen perfect op elkaar aan. Ook kunnen er nog wel wat minder belangrijke stukken weg en moet er op bepaalde punten soms wat meer uitleg komen. Een paar hoofdstukken krijgen een nieuwe plek, wat de spanningsboog verbetert. TenPages heeft me daarbij nog een aantal slimme tips gegeven, die het verhaal nóg intenser en scherper maken.

Jullie kunnen erop rekenen dat ik de komende tijd hard aan de slag ga om zowel het verhaal af te ronden als de eerste versie grondig te herzien. Hiervoor heb ik het plan om me op korte termijn een week of 2 geheel op het manuscript te gaan richten. Natuurlijk niet thuis, maar in het spreekwoordelijke ‘hutje op de hei’. Suggesties voor locaties zijn altijd welkom! Na deze schrijfsessie hoop ik het manuscript naar eigen tevredenheid af te hebben, waarna het zoeken naar een uitgever kan beginnen. Overigens is er van de kant van een uitgever al interesse getoond, maar daarover horen jullie later meer.

Gepubliceerd inBloedgeld
© 2019 Edward Hendriks en DYC media. Alle rechten voorbehouden.